NOS NieuwsAangepast

No Oval Office-selfies please

Journalisten ontmoeten nog wel eens bijzondere mensen en komen op plaatsen die voor gewone stervelingen onbereikbaar zijn. Dan hoor je natuurlijk stoïcijns te reageren en net te doen alsof het allemaal heel gewoon is, maar dat lukt toch niet altijd.

Een groep Franse journalisten die het bezoek van president Hollande aan president Obama versloeg, was in ieder geval erg onder de indruk van het Witte Huis. Toen ze ook even in het Oval Office mochten, was hun enthousiasme niet meer te temperen.

IJdel

Terwijl Obama en Hollande net waren gaan zitten voor hun bespreking, begonnen de Franse journalisten met hun mobiele telefoon foto's van zichzelf te nemen met de presidenten op de achtergrond. Toen de journalisten ook nog zo ijdel waren om de foto's op Twitter te zetten, was de kritiek niet van de lucht.

Een van de journalisten die zich niet konden inhouden was Thomas Wieder van de chique krant Le Monde. Zijn foto leidde tot verontwaardigde reacties. "Belachelijk, gedraag je, alsjeblieft", twitterde iemand. Een ander schreef dat het wel een schoolreisje leek.

Ook de staf van het Witte Huis was 'not amused'. De journalisten werd te verstaan gegeven dat het maken van selfies in het kantoor van de machtigste man ter wereld niet op prijs werd gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl