Queen breekt nog steeds records

time icon Aangepast

Frontman Freddie Mercury is al 23 jaar dood, maar Queen breekt nog steeds records. In thuisland Groot-Brittannië heeft de band zes miljoen exemplaren verkocht van het album Queen's Greatest Hits, dat in 1981 werd uitgebracht. Dat heeft de Official Charts Company bekendgemaakt.

Statistisch gezien heeft één op de drie huishoudens in Groot-Brittannië het album in huis. Op het verzamelalbum staan grote hits als 'We Will Rock You', 'Bohemian Rhapsody' en 'Somebody To Love'. Opmerkelijk genoeg werd dit album halverwege de carrière van de band uitgebracht. Na dit album volgden nog andere hits zoals 'A kind of magic'.

Gitarist Brian May is erg enthousiast over het record: "Dit is ongelooflijk. Ik wil iedereen bedanken die ons heeft gesteund door de jaren heen, we hopen jullie nog lang van dienst te kunnen zijn."

Best verkocht

Ook in Amerika doet de band het goed. Volgens de Record Industry Association of America (RIAA) is het album Queen's Greatest Hits het best verkochte album van de band, met acht miljoen verkochte exemplaren. In Nederland stond het album 75 weken in de Album Top 100, waarvan twee weken op de eerste plaats.

Een tweede verzamelalbum dat de band in 1991, een maand voor het overlijden van Mercury, uitbracht, doet het iets minder, maar nog steeds ook erg goed. Met 3,9 miljoen verkochte exemplaren staat dat op plaats tien van beste verkochte albums in Engeland.

Hitlijst

Abba doet het in Groot-Brittannië ook goed. Zij staan met het album Gold - Greatest Hits op een tweede plaats in de lijst van de 40 best verkopende albums aller tijden, met 5,1 miljoen verkochte exemplaren. Op de derde plaats staan de Beatles met het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Zij verkochten 15.000 exemplaren minder dan Abba.

STER Reclame