De penningmeester die er met de kas van een begrafenisvereniging in Denekamp vandoor ging, is in Portugal opgepakt. De politie in Overijssel heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Volgens de politie waren er gisterochtend de eerste aanwijzingen dat de 53-jarige man in Portugal was. Hij is daarna op een signaleringslijst gezet. De politie in Portugal hield hem in de middag aan.

Volgens een woordvoerder van de politie kan het nog even duren voordat hij naar Nederland wordt gebracht. Het is niet bekend of het geld uit de kas van de begrafenisvereniging terecht is.

Half miljoen euro

Begin dit jaar verdween de penningmeester met het geld uit de kas van begrafenisvereniging Helpt Elkander. In eerste instantie dacht de vereniging dat hij 23.000 euro had meegenomen, maar later bleek dat het om een half miljoen euro ging.

In december kwam het verenigingsbestuur er voor het eerst achter dat een aantal rekeningen niet was betaald. De penningmeester kreeg tot de jaarwisseling de tijd om alles in orde te maken, maar dat gebeurde niet.

De man was ook raadslid van Lokaal Dinkelland, de grootste partij in de gemeente. Die partij heeft hem geroyeerd.

STER reclame