NOS SportAangepast

Goud Howell op slopestyle

Freestyle-skiester Dara Howell mag zich de eerste olympische winnares op het onderdeel slopestyle noemen. De Canadese kreeg voor haar beste run in de bergen van Krasnaja Poljana bij Sotsji 94,20 punten, waarmee ze de Amerikaanse Devin Logan (85,40) ruim achter zich liet. Met 85,00 punten eiste Kim Lamarre voor Canada ook het brons op.

De 19-jarige Howell gold met haar zilveren WK-medaille en haar koppositie in de wereldbekerstand als één van de favorieten. Die rol maakte ze in de finale met haar spectaculaire eerste run volledig waar.

Rodeo truckdriver

Howell was al als beste naar de finale gegaan en daarin maakte de voormalig kunstschaatsster indruk met een 'switch 900' (2,5 rondje om de as) en een 'rodeo truckdriver' (beide ski's vastgrijpen in de lucht). Die foutloos uitgevoerde tricks leverde haar als enige een score boven de 90 punten op.

Wereldkampioene Kaya Turski, eveneens een Canadese, haalde de finale niet. Zij kwam in de kwalificaties twee keer ten val. De Canadese Yuki Tsubota kwam zwaar ten val en moest per brancard met nog onbekend letsel worden afgevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl