NOS NieuwsAangepast

Onderzoek woning Borst afgerond

De politie is in Bilthoven tot 04.00 uur bezig geweest met het onderzoek naar de doodsoorzaak van minister van Staat en oud-politica Els Borst. Waarschijnlijk wordt later vanochtend meer bekend over de omstandigheden rond haar overlijden. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

De D66-politica en oud-minister van Volksgezondheid werd gisteravond dood aangetroffen door een vriendin. Die vond haar in de garage van Borsts woning in Bilthoven. Zij belde daarna 112.

Minutieus

De forensisch arts die samen met de politie kort na de melding ter plaatse kwam, kon niet meteen een natuurlijke dood vaststellen, zegt woordvoerder Thomas Aling van de politie.

"Dat houdt in dat een onderzoek wordt gestart", legt Aling uit. "Forensische opsporingsexperts gaan dan eerst de omgeving waar het lichaam is gevonden minutieus na. Daarna wordt het lichaam nader onderzocht." Het onderzoek duurde tot diep in de nacht, waarna het lichaam van Borst is weggehaald.

Vooralsnog is het onderzoek afgerond, maar de woning van Borst is wel nog afgezet door de politie. Wellicht is later vanochtend meer onderzoek noodzakelijk.

Verdachte omstandigheden

In eerdere berichtgeving werd gemeld dat het lichaam onder verdachte omstandigheden is gevonden. Volgens Aling is "dat er door de media ingeslopen". Het komt vaker voor dat zo'n uitgebreid onderzoek wordt opgestart als iemand overlijdt. "Als het onduidelijk is wat de doodsoorzaak is, dan moet je alle sporen veilig stellen", aldus Aling.

De politie kan nog niet zeggen of Borst een natuurlijke dood is gestorven of is overleden aan de gevolgen van een ongeluk of een misdrijf. "Voor dat laatste zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden", zegt Aling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl