Op station Amsterdam Sloterdijk is dit weekend een medewerker van de NS op het spoor geduwd. Hij liep een zware hersenschudding, een gekneusde hand en verwondingen aan zijn gezicht op.

De man had even daarvoor in de trein van Amsterdam Centraal naar Haarlem een jongen zonder treinkaartje betrapt. Hij kreeg geen hoge boete, maar moest alsnog een kaartje kopen met een kleine toeslag. Maar deze coulante oplossing van de NS-medewerker werd niet gewaardeerd.

Twee vrienden van de zwartrijder bemoeiden zich er in de trein mee en het geruzie ging door tot op het perron. Daar gaf een van de vrienden de NS-medewerker na een woordenwisseling een flinke duw in de rug, waardoor hij met zijn hoofd op de rails viel. Volgens de NS waren de drie mannen dronken.

Aangifte

De zwartrijder en zijn vrienden gingen er na het incident vandoor. De controleur werd door zijn collega's weer op het perron getild. Op dat moment ging het nog redelijk met de man en zijn ze terug naar Amsterdam Centraal gegaan. Daar ging het ineens slechter met het slachtoffer en is er een ambulance gebeld.

In het ziekenhuis bleek dat de man een zware hersenschudding en een gekneusde hand heeft. De man heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie is naar de jonge mannen op zoek, maar weet weinig van hen. Ook zijn er geen camerabeelden van het incident.

STER reclame