Ook RKC te sterk voor FC Utrecht

RKC heeft FC Utrecht zijn zesde nederlaag in zeven duels bezorgd. De Waalwijkers wonnen thuis, in een duel met een spectaculaire openingsfase en slotfase, met 5-2 van de Domstedelingen.

RKC kwam dankzij een wonderschoon schot van Romeo Castelen al snel op voorsprong. Lang duurde de Waalwijkse vreugde echter niet, want twee minuten later was het al 1-1. Prince Désir Gouano maakte hands en Jens Toornstra was trefzeker vanaf de stip.

Het niveau was in het vervolg niet om over naar huis te schrijven, al waren beide ploegen voor rust nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Voor RKC misten Kenny Anderson, Aurélien Joachim en Damiano Schet een goede mogelijkheid en voor Utrecht faalden Toornstra, Yassin Ayoub en Juan Agudelo in de afronding.

Duel kabbelt voort

Na rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk rustig voort, maar gaandeweg de tweede helft kreeg Utrecht de overhand. De bezoekers werden steeds vaker gevaarlijk en met name Steve de Ridder had moeten scoren. De aanvaller was doelman Jan Seda al gepasseerd, maar schoot de bal vervolgens tegen Kenny Van Hoevelen aan.

In de slotfase gebeurde er van alles. Daniël de Ridder zorgde met een prachtige uithaal voor 2-1, waarna Anderson uit een vlotte counter de marge weer op twee treffers bracht: 3-1. Het duel leek gespeeld, maar De Ridder kon vrij opstomen en bracht de spanning terug.

Hoofdrol Toornstra

In het vervolg was er een hoofdrol voor Toornstra. De middenvelder schoot eerst een penalty tegen de paal en ging daarna flink in de fout, waardoor invaller Jean David Beauguel de 4-2 kon maken. Joachim zorgde voor de slagroom op de Waalwijks taart door de 5-2 te laten aantekenen.