Heracles laat naast Cambuur

SC Cambuur is er niet in geslaagd zijn eerste uitzege van het seizoen te boeken. Bij Heracles Almelo stond het lange tijd voor, maar in de slotfase maakte de thuisploeg toch de 1-1.

Het duel kende een tegenvallende eerste helft. Heracles speelde slordig en was amper in staat een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Cambuur had zijn zaakjes goed op orde en kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit. Na ruim twintig minuten kwamen de Friezen dan ook verdiend op voorsprong. Manu zette sterk door en schoof de bal keurig achter doelman Remko Pasveer.

Cambuur had ook na die treffer het beste van het spel en Mike te Wierik voorkwam een tweede treffer van Manu. Aan de andere kant zorgden Simon Cziommer en Mark Uth met twee slappe schotjes voor enig gevaar.

Boeiende tweede helft

In de tweede helft viel er meer te genieten. Heracles opende sterk en was al snel dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Oussama Tannane kopte Mikhail Rosheuvel de bal van dichtbij tegen de lat. Even later stond het aluminium een treffer van Cambuur in de weg. Een pegel van Marcel Ritzmaier spatte op de lat uiteen.

Ook in het vervolg golfde het spel op en neer, al waren de beste kansen voor de thuisploeg. Doelman Leonard Nienhuis keerde een inzet van Tannane, Iliass Bel Hassani raakte met een prachtig schot de lat en Uth schoof de bal net naast. Cambuur zorgde met name via de counter voor gevaar, maar invaller Martijn Barto kon de kansjes die hij kreeg niet verzilveren.

Loon naar werken

Vlak voor tijd kreeg Matthew Amoah een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. Even later kreeg de thuisploeg alsnog loon naar werken via Te Wierik, die in de 89ste minuut de 1-1 binnenschoot.