Toch voetbal rond nucleaire top

Aangepast

Vijf wedstrijden uit de eredivisie moeten worden verplaatst door de nucleaire top NSS op 24 en 25 maart in Den Haag. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de KNVB en de gemeenten waar in het weekend van 21 tot en met 23 maart zou worden gevoetbald.

De negen burgemeesters wilden in eerste instantie alle wedstrijden verplaatsen naar een andere datum. Door de vele politie-inzet rond de nucleaire top, zou er volgens de gemeenten te weinig politiecapaciteit zijn om goede beveiliging te verzorgen rondom de wedstrijden.

Vier wedstrijden

De KNVB en de clubs waren het niet eens met die beslissing en dus ging de KNVB in gesprek met de burgemeesters. Het resultaat van dat overleg is dat de volgende vier wedstrijden worden verplaatst naar woensdag 2 april 15.45 uur:

Heracles Almelo - Feyenoord

FC Twente - ADO Den Haag

Go Ahead Eagles - NAC Breda

FC Utrecht - SC Cambuur

Ajax

De wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax gaat naar donderdag 3 april 15.45 uur. Als Ajax op donderdag 3 april Europa League speelt, dan gaat deze wedstrijd naar woensdag 16 april 19.45 uur.

Als op 2 of 3 april geen thuiswedstrijd van een Russische club geprogrammeerd zal zijn in de UEFA Champions League of de UEFA Europa League, dan zullen de wedstrijden verlaat worden naar 18.30 uur. Dit wordt pas duidelijk op 21 maart aanstaande als de loting voor deze wedstrijden plaatsvindt.

De volgende wedstrijden in de eredivisie gaan vooralsnog wel door.

AZ - PEC Zwolle

sc Heerenveen - NEC

FC Groningen - Vitesse

PSV - Roda JC

Jupiler League

Ook twee wedstrijden uit de Jupiler League worden verplaatst. De nucleaire top heeft geen gevolgen voor de halve finales in de KNVB-beker op 26 en 27 maart. Die gaan vooralsnog gewoon door zoals gepland.

De KNVB laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de gemeenten. De voetbalbond zegt de betaald voetbalwedstrijden juist te organiseren voor de 7,8 miljoen Nederlandse voetballiefhebbers. Zij zijn nu de dupe en worden geconfronteerd met speeldata en -tijden waarop het vele malen lastiger is de wedstrijden te bezoeken of live op televisie te volgen.

STER Reclame