Twente passeert Vitesse na zege

Aangepast

In een matige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, heeft FC Twente met 2-0 gewonnen bij sc Heerenveen. De Enschedeërs verdrongen daardoor Vitesse van de tweede plaats in de eredivisie en staan één punt achter op koploper Ajax.

In de eerste helft ging het spel op en neer, maar boeiend werd het nauwelijks. Daarvoor lag het tempo te laag. De Friezen waren nog het dichtst bij een doelpunt, met twee schoten van Hakim Ziyech en een kopbal van Kenneth Otigba die van de lijn werd gehaald.

Tadic breekt na de rust de ban

Het werd er na de pauze niet veel beter op. Beide ploegen combineerden bedroevend en Twente had dan ook een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Een schot van Dusan Tadic verdween via het been van de onfortuinlijke Joey van den Berg in het doel. Later maakte Tadic de matige avond met een fraai staaltje voetbal nog bijna goed: hij tructe drie man en uit zijn voorzet trof Otigba de eigen lat.

In de slotminuut viel de tweede Twentse treffer toch nog: de halverwege de tweede helft ingevallen Noorse aanwinst Torgeir Børven scoorde van dichtbij uit een mooie voorzet van Tadic.

Trainer Michel Jansen bleef ook na de derde opeenvolgende zege van FC Twente sinds de winterstop voorzichtig. "We hebben het verschil met Heerenveen groter gemaakt. Dat was de eerste opzet in deze wedstrijd'', zei hij na de zege (2-0) in Friesland.

Het doel is kwalificatie voor Europees voetbal, zo vervolgde Jansen. "Veel verder kijken wij nog niet. Dat we nu op een punt van Ajax staan is mooi, maar we stellen onze doelen niet bij. We willen bij de eerste vier eindigen. Als er aan het einde van de rit meer mogelijk is, zien we dat dan wel.''

STER Reclame