Afwachtend NAC pakt punt bij NEC

Het duel tussen NEC en NAC heeft opnieuw geen winnaar opgeleverd. Net als eerder dit seizoen in Breda werd het ook in Nijmegen 1-1.

NEC had in Nijmegen in de openingsfase een flink overwicht. NAC probeerde gegroepeerd te spelen en wachtte geduldig op foutjes om van te profiteren. Het werd na ruim een kwartier door Tobias Haitz op de wenken bediend. De Duitser leverde in de opbouw de bal zomaar in, waarna Poepon van ruim twintig meter kiezelhard hard uithaalde.

De luchtmacht van NEC reageerde snel. Na een vrije trap van Jeffrey Leiwakabessy kopte Michael Higdon de bal voor het doel naar Rens van Eijden. Die was gretig en attent en werkte de bal van dichtbij achter Jelle ten Rouwelaar. De Nijmegenaren behielden het initiatief en hadden nog voor de rust kunnen doordrukken, maar lieten twee goede kansen liggen. Wel raakte Jakob Jantscher met een zwabberbal van grote afstand nog de lat.

Diagonale schuiver

NAC zocht ook na rust maar mondjesmaat de aanval. Tim Gilissen waagde een schot dat met moeite werd gepareerd door Kalle Johnsson. NEC wilde wel, maar slaagde er maar niet in zijn weg te vinden tussen de kort op elkaar spelende linies. Alleen invaller Alireza Jahanbakhsh werd een keer in stelling gebracht. Ten Rouwelaar wist de diagonale schuiver van de Iraniër richting de verre hoek onschadelijk te maken.

Ook een vrije trap laag in de hoek van Christoph Hemlein was een prooi voor de solide doelman. Een tweede domme actie van Haitz maakte een einde aan de winstkansen van de thuisploeg. De verdediger kon na 76 minuten met twee keer geel gaan douchen nadat hij Jeffrey Sarpong op de zijlijn in een heupzwaai had genomen. NAC kon niet meer omschakelen naar een aanvallend speltype en mocht over het ene verdiende puntje ook niet klagen.