Vergeet Angry Birds - Flappy Bird is het nieuwe irritante vogeltje dat miljoenen mensen in de lucht proberen te houden. Het spelletje voor je mobiel staat in 115 landen bovenaan de downloadlijsten, ook in Nederland. Ook staat het spel in 140 landen in de top 10 van de App Store.

Zoals bij de meeste succesvolle spelletjes is de opdracht simpel: je moet het vogeltje tussen buizen door laten vliegen en bestuurt het door op je scherm te tikken.

Dat klinkt makkelijker dan het is, blijkt wel uit de YouTube-filmpjes van gefrustreerde Flappy Bird-spelers.

Telkens als ik flappy bird speel, heb ik zin om mijn gsm kapot te smijten Ruben Verbeke (@VerbekeRuben) February 5, 2014

Opmerkelijk is dat de game al sinds maart 2013 in de App Store te vinden is, maar pas recent gevonden is door de gebruikers. De ontwikkelaar van het spel, de Vietnamees Nguyen Ha Dong (29), is ook verbaasd over het succes van Flappy Bird. Hij ontwikkelde het spel in drie dagen, in z'n eentje.

Wedstrijd

Het plotselinge succes zou kunnen komen door een review-wedstrijd die viral gaat. Op social media dagen gebruikers elkaar uit om de leukste review over de game te schrijven. Deze reviews zijn vaak nogal bijzonder.

Ik snappen niet waarom mensen ragen over Flappy Bird, ti's echt dom als je om zo'n spel boos wordt Towie [goldyof] (@TowieH) February 5, 2014

STER reclame