Simpele zege Feyenoord bij Roda

Aangepast

Feyenoord heeft met 2-1 gewonnen bij Roda JC. De Rotterdammers verzuimden het duel al voor de rust te beslissen.

Roda liet zich lange tijd wel heel erg simpel terugdringen. Feyenoord was heer en meester en kreeg volop kansen, maar alleen Lex Immers scoorde met een ver, laag schot.

Pas kort voor rust, toen Roda voor de tweede keer aanviel, sloeg Feyenoord counterend via Samuel Armenteros opnieuw toe.

Roda beet daarna wat meer van zich af, zonder het de bezoekers echt lastig te maken. Pas na een door Anouar Kali ingeschoten penalty in de 77ste minuut werd het weer een beetje boeiend. Even had Feyenoord het lastig, maar al snel wist het de dadendrang van de Limburgers weer eenvoudig te smoren.

"Alsof we geen tegenstander hadden"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman baalde na afloop vooral van het verval in de tweede helft.

"Zoals altijd zijn we vaak ook niet in staat een wedstrijd definitief te beslissen, want we waren oppermachtig. Als je een beetje pech hebt staat het 1-1 in plaats van 0-2 bij de rust. Binnen een half uur moet het al over zijn, het leek wel alsof we geen tegenstander hadden."

Dat Roda na de rust anders ging spelen zag Koeman al aankomen. "Je weet wat zij gaan doen, dat het iets opportunistischer wordt. Maar ik had nou niet het idee dat zij goed genoeg waren om ons in de problemen te brengen. Alleen dan vind ik dat wij met name in de tactische discipline tekort schieten. Want dan doen we niet meer wat we doen als het goed gaat, daar hebben we al zoveel punten voor betaald, daar leren we uiteindelijk niet van."

Achterover leunen

Feyenoord kan nu voor het eerst in lange tijd rustig achter leunen en wachten wat de concurrentie gaat doen, een luxe voor Koeman. "We zijn nu eindelijk begonnen en we hebben gewonnen, het is nu de beurt aan alle anderen."

STER Reclame