Kramer hoeft geen oranje fiets

tijd van publicatie Aangepast

Amper een dag in Sotsji voelen de Nederlandse schaatsers zich al helemaal in olympische sferen. En niet alleen omdat ze vanuit hun kamer zicht hebben op de Adler Arena, de hal waar het straks allemaal moet gebeuren.

"Hoe alles geregeld is, hoe wij ontvangen zijn in onze appartementen en in het dorp. Alles ligt klaar, we zijn van alle gemakken voorzien. Dat is wel even wat anders dan een WK afstanden", verwoordt Michel Mulder de compleet andere wereld waarin de olympiërs terecht zijn gekomen in vergelijking met het eerste bezoek aan Sotsji van bijna een jaar geleden.

Tot de aangehaalde gemakken behoren onder meer de knaloranje damesfietsen waarmee de sporters zich vlotjes kunnen verplaatsen. Alleen Sven Kramer doet het anders: die pakt liever zijn eigen racefiets. "Ik zit heerlijk op die fiets. Daar zit ik altijd op, ik ga geen andere dingen doen."

Eetzaal

Ondertussen heeft de vaandeldrager van de Oranje-equipe het goed naar zijn zin in het Russische oord. "Ik moet zeggen dat het dorp echt prima voor elkaar is. Het NOC*NSF heeft echt een prima huis neergezet. Maar de eetzaal en alles eromheen is niet waarvoor je hier bent natuurlijk."

Ook sprinter Michel Mulder waakt voor te veel afleiding. "Ik zit redelijk vroeg in het programma. Als ik klaar ben, heb ik nog alle tijd voor al het mooie hier omheen. Tot die tijd zal ik mij richten op mijn kamer en de ijsbaan en daar het maximale neerleggen. Maar ik ga natuurlijk ook genieten, want het is natuurlijk een fantastisch evenement hier."

STER Reclame