NOS NieuwsAangepast

Philip Seymour Hoffman overleden

Acteur Philip Seymour Hoffman is op 46-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse media. Hij werd vanochtend dood gevonden in een appartement in New York. De politie onderzoekt zijn dood.

Volgens Amerikaanse media werd de acteur gevonden met een drugsnaald in zijn arm. Hij zou zijn overleden aan een overdosis. Het was bekend dat Hoffman problemen had met drugsgebruik. Vorig jaar werd hij nog behandeld in een verslavingskliniek.

Grote prijzen

Hoffman won in 2006 de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in de film Capote. Voor die rol won hij ook verschillende andere grote prijzen, waaronder een Golden Globe en een Bafta.

Hij begon zijn acteercarrière in 1991. Een van de eerste films waarin hij te zien was, was Scent of a Woman in 1992. Daarna volgden onder meer Twister (1996), The Big Lebowski (1998), Magnolia (1999), Almost Famous (2000) en Punch-Drunk Love (2002).

Familiemoord

In de biografische film Capote, die verscheen in 2005, speelde Hoffman de schrijver Truman Capote. Het verhaal gaat over de reis van Capote in 1959 naar Kansas, waar hij voor een boek op zoek ging naar informatie over een familiemoord. Capote raakte daar bevriend met een van de moordenaars, wat het voor hem heel moeilijk maakte het boek te voltooien. Uiteindelijk verscheen het boek, In Cold Blood, in 1966.

Na 2005 was Hoffman onder meer te zien in Mission: Impossible III (2006), Moneyball (2011), The Master (2012) en de filmreeks The Hunger Games. Verder speelde hij rollen in theaterstukken en musicals, waaronder de musicals True West (2000) en Death of a Salesman (2012). Ook was hij regisseur.

Hoax?

Gisteren deed op internet al een bericht de ronde over het overlijden van Hoffman. Dat werd toen als hoax bestempeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl