RKC is PSV thuis opnieuw de baas

PSV heeft voor het derde jaar op rij in Waalwijk verloren. Hekkensluiter RKC versloeg het kwakkelende PSV met 2-0.

In de armoedige eerste helft kreeg PSV, zonder de licht geblesseerde Bryan Ruiz, kansen via Stijn Schaars, Jürgen Locadia en Memphis Depay, die de lat trof. Damiano Schet had kunnen scoren namens RKC, maar zijn schotje werd gekeerd door Jeroen Zoet, waarna Evander Sno uit de rebound over schoot.

Sno scoorde wel kort na rust met een bal door de benen van doelman Zoet. Aan de andere kant keerde de doelpuntenmaker even later op de lijn een kopbal van Karim Rekik. En na gemiste kansen van Depay, die van dichtbij over schoot, en van Maher, wiens inzet door doelman Jan Seda gepakt werd, tekende Sno in de blessuretijd uit een van de schaarse tegenaanvallen ook nog voor de 2-0.

Door de zege deed RKC, dat eerder dit seizoen thuis ook al won van Vitesse en Feyenoord, de laatste plaats in de eredivisie weer over aan ADO Den Haag. De Waalwijkers vinden zich nu terug op de veertiende plaats.