NEC en Go Ahead in balans

NEC heeft de laatste plaats in de eredivisie verlaten door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Go Ahead Eagles.

Higdon kopte al snel de 1-0 achter Patrick ter Mate, Go Aheads derde keeper. Hij speelde omdat ELoy Room terugkeerde naar Vitesse en aanwinst Stephan Andersen niet speelgerechtigd was.

In het vervolg van de eerste helft probeerde Go Ahead het wel, maar kreeg het amper kansen. Marnix Kolder schoot naast en Erik Falkenburg zag een kopbal gestopt.

Nadat Jakob Jantscher en Christoph Hemlein kort na rust dicht bij de 2-0 waren geweest, tekende Deniz Turuc met een ferme uithaal van afstand voor de gelijkmaker.

Een offensief van NEC leverde nog kansen op voor Søren Rieks, Alireza Jahanbakhsh en Navarone Foor, maar geen treffer.