Heerenveen is ADO de baas

Een week na de pijnlijke nederlaag bij SC Cambuur, heeft sc Heerenveen zich hersteld met een zege op ADO Den Haag. De Friezen wonnen thuis in een matig duel met 3-0 van de Hagenaars, die geen vervolg konden geven aan hun verrassende overwinning op Feyenoord.

De terugkeer van Anthony Lurling na bijna twaalf jaar op het oude nest, kon Heerenveen in de eerste helft niet tot grootse daden inspireren. De thuisclub grossierde in slordigheden en kreeg nauwelijks grote kansen. Alleen Alfred Finnbogason, Joey van den Berg en Pele van Anholt zorgden voor enige dreiging. ADO kon daar bar weinig tegenover stellen en kwam niet veel verder dan een poging van Danny Holla.

Heerenveen slaat na rust toe

Na de pauze namen de Friezen wel afstand. Na een vrije trap van Hakim Ziyech liet doelman Gino Coutinho de bal even los en profiteerde Kenny Otigba. Tien minuten daarna scoorde Finnbogason op zijn 25ste verjaardag vanaf de stip na een lichte overtreding van Rogier Meijers op Bilal Basacikoglu.

ADO drong daarna nog wel aan, maar ondanks de strijdlust van stormrammen Tom Beugelsdijk, Mike van Duinen en Michiel Kramer werden de Hagenaars amper gevaarlijk. In de extra tijd schoot Rajiv van la Parra via het lichaam van Coutinho de 3-0 tegen de touwen.