NOS NieuwsAangepast

Toeslag kleine scholen blijft

Kleine scholen blijven een toeslag houden. Het kabinet was van plan de toeslag stapsgewijs te schrappen en in plaats daarvan een bonus te zetten op samenwerking.

ChristenUnie-leider Slob maakte bekend dat de coalitie en ChristenUnie, SGP en D66 nu hebben afgesproken dat dat plan van tafel gaat.

Onrust

Onder meer ChristenUnie en SGP zijn fel tegen het verdwijnen van de toeslag. Het plan van staatssecretaris Dekker, dat in 2016 zou ingaan, leidde tot veel onrust onder kleine scholen, die vaak ook gevestigd zijn in kleine dorpen. Ze zijn bang dat ze door de maatregel zullen verdwijnen of worden gedwongen te fuseren. In het NOS Radio1 Journaal zei Slob dat sluiting van kleine scholen ook de leefbaarheid van het platteland zou verslechteren, omdat dan veel jonge gezinnen zouden vertrekken. Slob denkt dat 2400 scholen profiteren van het niet doorgaan van de maatregel.

Sluiten

Afgesproken is ook dat kleine scholen die vrijwillig besluiten op te gaan in een andere school hun toeslag niet kwijtraken. Ze mogen die gebruiken voor hun eigen scholengroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl