Feyenoord en Vitesse in balans

De topper in De Kuip tussen Feyenoord en Vitesse is geëindigd in 1-1. Vitesse, dat op 6 oktober thuis tegen Feyenoord voor het laatst verloor, is nu twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag.

Beide ploegen begonnen uiterst omzichtig aan de wedstrijd. Desondanks kwamen er enkele kansjes, maar Jean-Paul Boëtius (naast), Tonny Vilhena (naast), Davy Pröpper (over) en Lex Immers (over) hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust werd het toch 1-0: Graziano Pellè werd niet gedekt bij een voorzet van Boëtius en knikte raak. Vitesse-doelman Piet Velthuizen zorgde ervoor dat Feyenoord niet met 2-0 de kleedkamer in ging. Hij keerde een hard schot van Vilhena.

Beide ploegen willen winnen

Na rust ontsnapte Bruno Martins Indi aan rood, nadat hij op Renato Ibarra was gaan staan. Kort daarna maakte Guram Kashia gelijk uit een aanval die hij zelf had opgezet. Het werd vervolgens feller en leuker, met twee ploegen die voor de winst gingen.

Hoewel er kansjes kwamen voor Pellè en Janmaat, leek Vitesse de regie steeds meer naar zich toe te trekken. Feyenoord-doelman Erwin Mulder redde knap bij een geplaatst schot van Patrick van Aanholt en hield in de slotfase ook Kelvin Leerdam van de 1-2 af. Het laatste woord was weer aan Feyenoord. Lex Immers kreeg op weg naar de goal een stevige duw, maar scheidsrechter Gözübüyük zag er geen vrije trap in.