De eigenaar van een kinderopvangcentrum in Venray mag niet meer op het centrum komen. De gemeente grijpt in, omdat de vrouw agressief met de kinderen omging.

Twee ouders meldden zich bij de politie met vermoedens van mishandeling. Daarop liet de gemeente het antroposofische kindercentrum Nissehof, waar zo'n 50 kinderen tussen de 0 en 13 jaar op zitten, inspecteren.

Bang

De vrouw pakte de kinderen hardhandig beet, schudde ze door elkaar en duwde ze hard terug in hun stoel. Zeker één van de kinderen liep daarbij blauwe plekken op. Ook was ze verbaal agressief tegen de kinderen.

De kinderen op het verblijf waren bang voor de vrouw, zegt de gemeente. Ze voelden zich niet veilig op de opvang. Het toegangsverbod voor de eigenaar geldt in ieder geval een half jaar.

"Complexe zaak"

Wethouder Twan Jansen van Venray noemt het verbod een zware maatregel. "Het is een complexe zaak met ook veel menselijke aspecten. We hebben echter als gemeente het belang van de kinderen voorop staan. Die moeten veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen, ook in een kinderdagverblijf. Als dat niet gegarandeerd is, kunnen we niet anders dan ingrijpen."

Nu de eigenaar niet meer op het kindercentrum komt is het er veilig, benadrukt de gemeente. De kwaliteit van de opvang "voldoet aan alle eisen".

STER reclame