NOS NieuwsAangepast

Amsterdam verbant aso uit stad

Amsterdam plaatst op acht afgelegen locaties in de stad wooneenheden voor asociale bewoners. De wooncontainers zijn bedoeld voor mensen of gezinnen die stelselmatig andere bewoners treiteren, intimideren en bedreigen.

Als alle maatregelen tegen structurele overlast niet helpen, wil burgemeester Van der Laan die mensen uit huis zetten en hen onder dwang in zo'n wooneenheid plaatsen.

Al gebeurd

Vorig jaar september gebeurde dat al met een gezin uit Amsterdam-Noord. Na toestemming van de rechter is het gezin van elf mensen verhuisd naar een wooncontainer in Zeeburg.

Daar wonen zij voor twee jaar onder toezicht. Na die periode kunnen zij de mogelijkheid krijgen terug te verhuizen naar een plek in de stad.

Geen tuigdorp

Volgens burgemeester Van der Laan zijn er nu dertig zaken in behandeling. De treiterwoningen komen op afgelegen plekken, zoals het havengebied, om niemand tot last te zijn.

Om de vorming van een ''tuigdorp'' te voorkomen, staan er per locatie drie wooncontainers. Het is waarschijnlijk dat in de loop van dit jaar verschillende gezinnen gedwongen naar zo'n plek moeten verhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl