Marco van Basten heeft sc Heerenveen laten weten zijn contract niet te verlengen. Aan het eind van dit seizoen verlaat de 49-jarige trainer derhalve de Friese club. Het bestuur betreurt, maar respecteert zijn beslissing.

De afgelopen periode zijn er, op verzoek van Heerenveen, oriënterende gesprekken gevoerd tussen de clubleiding en Van Basten over het eventueel tussentijds verlengen van zijn contract. De coach bleek daar uiteindelijk toch niet het juiste gevoel erbij te hebben.

Een opmerkelijke wending, daar Van Basten de afgelopen weken juist herhaaldelijk liet blijken wel oren te hebben naar een langer verblijf in Friesland. Zo vertelde hij twee weken geleden nog het naar zijn zin te hebben bij Heerenveen en graag te blijven. "Daar wordt nu over onderhandeld", voegde hij eraan toe. "Er zijn hier en daar wat hobbels. We zullen zien of we dat kunnen oplossen."

Van Basten volgde in de zomer van 2012 de vertrekkende Ron Jans op bij sc Heerenveen, waar hij voor twee jaar tekende. Vorig seizoen eindigde de oud-international en voormalig bondscoach met de Friezen op de achtste plaats, voldoende voor kwalificatie voor de play-offs voor Europees voetbal. Op dit moment staat de club vijfde in de eredivisie.

STER reclame