NOS NieuwsAangepast

Nudist op druk strand alsnog beboet

De rechter in Den Haag heeft negen mensen veroordeeld tot een boete, omdat ze naakt waren op een druk strand in Delft.

Het strand aan de Delftse Hout mocht van de gemeente al enkele maanden niet meer als naaktstrand worden gebruikt. Toen afgelopen zomer 23 mensen toch hun kleren uittrokken, kregen ze direct een bekeuring van 90 euro van de politie.

Geschikt/ongeschikt

In de wet staat dat naaktrecreatie is toegestaan, tenzij de locatie daarvoor ongeschikt is of het weer het niet toelaat.

De rechter heeft nu besloten dat het strand in Delft niet geschikt is voor naaktrecreatie, als het er druk is. De rechter trekt daarvoor een grens bij 150 mensen.

Druk

De negen verdachten moeten nu alsnog de boete betalen, omdat het druk was toen ze er zonder kleren rondliepen. Dertien andere verdachten hoeven hun boete niet te betalen, omdat uit het proces-verbaal van de politie niet bleek dat er 150 mensen waren. Een vrouw is vrijgesteld van vervolging. Zij wist niet dat de gemeente een einde wilde maken aan het naakt recreëren.

Op het strand in de Delftse Hout werd bijna 30 jaar naakt gerecreëerd, maar de gemeente vindt de locatie niet langer geschikt. Wel heeft de gemeente een alternatieve plek aangewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl