Bökkerink 41ste Sotsji-ganger

Aangepast

Christiaan Bökkerink is door sportkoepel NOC*NSF als tiende shorttracker aan de olympische ploeg toegevoegd. De schaatser, die eventueel tijdens de aflossing kan worden ingezet, maakt het totaal van Nederlandse 41 Sotsji-gangers compleet.

Ook de namen van de remmers bij het bobsleeën werden definitief. Edwin van Calker wordt in Sotsji in de viermansslee bijgestaan door Sybren Jansma, Arno Klaassen en Bror van der Zijde.

Yannick Greiner en Melissa Boekelman, de laatste voor de bob van Esmé Kamphuis, gaan als reserve mee, maar tellen niet mee in de delegatie. Die bestaat uit twintig schaatsers, tien shorttrackers, zes bobbers en zes snowboarders. Jorien ter Mors komt als langebaanschaatsster en als shorttrackster in actie in Sotsji.

Breeuwsma baalt van keuze

Shorttracker Daan Breeuwsma is niet aangewezen voor de 500 meter, maar doet alleen mee aan de relay. Hij reageerde dinsdag erg teleurgesteld. "Er is het hele seizoen gekeken naar de relay. De bedoeling was dat de leden van de aflossingsploeg zo mogelijk ook op een individuele afstand zouden starten. Nu rijden Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt drie afstanden, Freek van der Wart twee en ik niet één. Terwijl ik me wel heb geplaatst voor de 500 meter. Dat vind ik apart en niet in het teambelang. Ik gun het de anderen wel maar het is heel zuur voor mij", aldus Breeuwsma.

De Spelen worden op vrijdag 7 februari geopend, maar al een dag eerder wordt er olympisch gesport in Sotsji. Zo komt snowboardster Cheryl Maas al op donderdag in actie voor de kwalificaties op de slopestyle.

STER Reclame