NOS NieuwsAangepast

Verzoeken advocaten Ibn afgewezen

Alle verzoeken van de advocaten van de jongeren die terechtstaan wegens examenfraude op de Ibn Ghaldounschool zijn afgewezen. Dat bleek aan het einde van de eerste zittingsdag van de zaak.

De advocaten wilden onder meer dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk werd verklaard, omdat de verdachten dubbel gestraft dreigen te worden.

Ze kregen volgens advocaat Van Straalen al een strafrechtelijke sanctie omdat ze vorig jaar mei geen eindexamen mochten doen. Nu kunnen ze nogmaals worden veroordeeld.

Uitstel

Ook eiste Van Straalen dat de zaak wordt uitgesteld, omdat de verdachten te weinig voorbereidingstijd hebben gekregen. Daarnaast wilde de verdediging nog meer getuigen horen.

Volgens het Openbaar Ministerie beschikken alle partijen sinds september 2013 over het examenfraude-dossier en is er dus geen uitstel nodig.

Elf verdachten

Het proces over de grootste examenfraude ooit in Nederland neemt de hele week in beslag. Elf verdachten, onder wie twee minderjarigen, staan terecht voor diefstal, en het verspreiden van 27 gestolen eindexamens.

Woensdag worden de strafeisen gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl