Afellay terug na 438 dagen

Ibrahim Afellay heeft vanavond na 438 dagen blessureleed zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. Afellay viel in de 87ste minuut onder luid applaus in bij de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Málaga.

De 27-jarige aanvaller werd in augustus geopereerd om een chronische peesblessure in zijn rechterdijbeen te verhelpen. Barcelona verhuurde de international vorig seizoen aan Schalke 04, maar door blessureleed liep zijn Duitse avontuur op een teleurstelling uit.

Barcelona won het duel eenvoudig met 3-0. Bij rust was het 1-0 voor de Catalanen door Gerard Piqué. In de tweede helft scoorden Pedro Rodriguez (na een slim passje van Lionel Messi) en Alexis Sánchez (na een mooie aanval die door diezelfde Messi werd opgezet).

Ook Atlético wint

Atlético Madrid boekte een 4-2 zege bij het laag geklasseerde Rayo Vallecano. Atlético blijft daardoor tweede in de Primera Division, met evenveel punten als Barcelona maar een minder doelsaldo.

Halverwege was het in de kleine Madrileense derby al 3-1 voor Atlético. De Turk Arda Turan scoorde twee keer, David Villa eenmaal. Voor de thuisclub schoot Jonathan Viera raak. Hij miste ook nog een strafschop. In de 75ste minuut zette Saúl Niguez met een eigen doelpunt Atletico op 4-1. Een minuut later was het door Joaquin Larrivey alweer 4-2.

Real Madrid won zaterdag al met 2-0 van Granada en staat derde in de Primera Division, op één punt van Barcelona en Atlético.