Duizenden mensen zijn zondag in Parijs de straat opgegaan om aan te geven dat ze geen enkel vertrouwen meer in president Hollande hebben. De politie spreekt van 17.000 betogers; de organisatoren zeggen dat er meer dan 100.000 mensen de straat op zijn gegaan.

De betoging liep op een bepaald moment uit de hand. De politie gebruikte de wapenstok en traangas om de betogers uiteen te drijven. Zo'n twintig agenten raakten gewond en zeker 150 demonstranten werden opgepakt. Betogers gooiden onder meer met flessen naar de politie.

Dieudonné

Onder de betogers waren Fransen die woedend zijn dat Hollande het homohuwelijk heeft ingevoerd. Verder liepen er demonstranten mee die het verbod op het optreden van de komiek Dieudonné scherp veroordelen. En er waren betogers die fel gekant zijn tegen de bezuinigingen van de regering-Hollande.

Dit gemengde gezelschap is het over een ding roerend eens: Hollande moet zo snel mogelijk weg. Hollande is momenteel bijzonder impopulair. Zijn regering worstelt met hoge werkloosheid, stagnerende economische groei en een fors begrotingstekort.

STER reclame