Heracles wint thuis van RKC

Heracles Almelo heeft vrijdag zijn derde thuiszege van het seizoen geboekt. RKC Waalwijk werd met de nodige moeite opzij gezet: 2-1.

De bezoekers waren al zes duels ongeslagen en leken ook naar Almelo gekomen om maar vooral niet te verliezen. Heracles moest het spel maken en had daar grote moeite mee. Bovendien was RKC-doelman Arjan van Dijk voor rust alert bij schoten van Bryan Linssen, Mark Uth en Simon Cziommer.

Van Dijk toch geklopt

Vlak voor rust werd het toch 1-0: Van Dijk keerde een schot van Ben Rienstra, waarna Linssen simpel raak kon tikken. Even na de pauze was Van Dijk kansloos bij een kopbal van dichtbij van Uth, die eind september in Waalwijk ook al drie keer had gescoord.

Nu bleek RKC wel te kunnen aanvallen en uit een vrije trap, die door de muur van richting werd veranderd, maakte Damiano Schet zijn eerste eredivisiegoal: 2-1. In het vervolg ging het meer gelijk op en het bleef spannend tot het eind. De beste kansen waren voor Linssen (die de bal op het dak van het doel krulde) en Robert Braber (die in blessuretijd te gehaast inschoot).

Heracles, dat in Waalwijk met 4-1 had gewonnen, had ook in het seizoen 2009/2010 een dubbele zege geboekt op RKC.