De voorzitter van de Duitse ANWB, de ADAC, heeft reddingshelikopters gebruikt om naar bijeenkomsten te vliegen. Dat heeft de ADAC bevestigd na berichtgeving door het weekblad Stern.

Een woordvoerder zegt dat het gebruik van traumaheli's door de directie "in uitzonderlijke gevallen" is toegestaan. Ze benadrukt dat dat sinds 2004 minder dan dertig keer is voorgekomen en dat de vereniging de vluchten zelf betaalt.

De ADAC raakte vorig weekend in opspraak toen bleek dat was gefraudeerd bij de verkiezing van de auto van het jaar. De perschef van de ADAC vertienvoudigde het aantal stemmen voor de 'Gele Engel', omdat hij niet tevreden was over het aantal uitgebrachte stemmen. Later bleek dat al jaren op die manier wordt gesjoemeld.

Einde van de prijs

Perschef Ramstetter heeft inmiddels zijn taken bij de autovereniging neergelegd. De 'Gele Engel' wordt waarschijnlijk nooit meer uitgereikt.

Vanwege de fraude plaatsen veel Duitsers vraagtekens bij tests van de ADAC. Directeur Meyer heeft al herhaaldelijk excuses aangeboden en gezegd dat hij het vertrouwen in de club wil herstellen.

STER reclame