NOS NieuwsAangepast

Veel toeslagen niet uitbetaald

D66, CDA en GroenLinks willen opheldering van staatssecretaris Weekers van Financiën over achterstanden bij de Belastingdienst met het betalen van toeslagen. RTL Nieuws meldde vanavond dat 100.000 huishoudens al maanden geen toeslagen voor bijvoorbeeld huur of zorg hebben ontvangen.

Weekers moet het probleem zo snel mogelijk oplossen, vindt D66-Kamerlid Koolmees. Klaver van GroenLinks en CDA-Kamerlid Omtzigt willen snel een debat met de staatssecretaris.

Eén rekeningnummer

Volgens Weekers zijn de toeslagen sinds kort nog maar op één rekeningnummer te ontvangen. Dat gebeurt om fraude te voorkomen, maar de Belastingdienst heeft achterstanden met het controleren van de nummers.

Volgens een woordvoerder van Weekers hebben zo'n 125.000 mensen nog niet of niet op de juiste manier, gereageerd op een schriftelijk verzoek om informatie door de Belastingdienst.

Belastingtelefoon

Gisteren gaf de Belastingdienst toe dat er problemen zijn bij de Belastingtelefoon. Veel mensen bellen met vragen, vooral over de toeslagen, waardoor het telefoonnummer erg slecht bereikbaar is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl