NOS NieuwsAangepast

Baby VS geboren op slee

In de Amerikaanse stad Philadelphia is een vrouw bevallen op een slee. Door de sneeuwstorm die een deel van de VS teistert was het niet gelukt de vrouw op tijd naar het ziekenhuis te krijgen.

De vrouw werd 's nachts wakker van weeën. Omdat ze dacht dat ze nog wel voldoende tijd had, ging ze douchen. Toen ze daarmee klaar was, bleken de weeën echter onverwacht snel heftiger te worden.

Door de krachtige weeën kon de vrouw niet meer naar haar auto lopen, die onderaan een steile straat geparkeerd stond. Door de sneeuw kon de auto bovendien niet meer bij het huis komen.

Buurman

De echtgenoot van de vrouw besloot daarop haar op het sleetje van hun andere kind te zetten, om de zwangere zo bij de auto te krijgen. Onderweg naar de auto zette de bevalling echter in.

De man werd via de telefoon geholpen door een medewerker van de alarmlijn. Bovendien was een buurman op het gegil van de vrouw afgekomen. "Ik dacht eerst dat ze door de gladheid uitgegleden was, maar zag al snel dat er iets anders aan de hand was", vertelde de buurman later.

Gezond

Baby Bella werd rond 06.00 uur op straat geboren en snel, in doeken gewikkeld, naar binnen gebracht. Anderen tilden de moeder weer naar huis. Een ambulance wist kort daarna de heuvel op te komen om moeder en kind alsnog naar het ziekenhuis te brengen.

Moeder en kind maken het goed. Ze mogen waarschijnlijk na een paar nachtjes in het ziekenhuis weer naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl