NOS Voetbal Aangepast

Ajax door na winst op Feyenoord

Ajax is doorgedrongen tot de halve finales van de strijd om de KNVB-beker. In een matig, maar wel spannend duel in de Arena werd aartsrivaal Feyenoord met 3-1 verslagen.

Feyenoord overdonderde de thuisploeg in het eerste kwartier en kwam al na zeven minuten op 0-1. Immers stuurde Tonny Vilhena diep, die lepelde de bal over de uit zijn doel stormende Kenneth Vermeer en Jean-Paul Boëtius gaf de bal op de lijn het laatste tikje. Ajax had moeite onder de druk uit te komen en na een misser van Vermeer bij een hoge bal moest Nicolai Boilesen redding brengen op de lijn.

Na een half uur kwam Ajax toch langszij. Joris Mathijsen verspeelde de bal, Daley Blind stuurde Viktor Fischer diep en die rekende handig af met Sven van Beek, Daryl Janmaat en doelman Erwin Mulder. Direct na de gelijkmaker kwam Ajax zelfs bijna op voorsprong. Ricardo van Rhijn stuitte op Mulder en Van Beek redde op de lijn bij de rebound van Fischer.

Ajax slaat na rust toe

In de eerste fase na rust trachtte Ajax het spel te maken, wat Feyenoord de mogelijkheid bood naar hartelust te counteren. Dat leidde tot kansjes voor Ruben Schaken (twee), Bojan Krkic, Vilhena en Blind, maar zij wisten het net niet te vinden. Na ruim een uur kwam Ajax dan toch op 2-1. Mulder redde knap bij een kopbal van Lasse Schöne, waarna Bojan simpel uit de rebound raak kon koppen.

Feyenoord probeerde het daarna nog wel, maar Ajax controleerde en liet zich niet meer aan het wankelen brengen. In de extra tijd maakte Thulani Serero aan alle onzekerheid een einde door de bal tussen de benen van Mulder door in het doel te plaatsen. Voor het vierde jaar op rij werden de Rotterdammers al voor de halve finales uitgeschakeld.

Ajax moet het in de halve finale opnemen tegen AZ. De Amsterdammers moeten op bezoek in Alkmaar. De andere halve finale gaat tussen PEC Zwolle en NEC. De wedstrijden worden gespeeld op 26 en 27 maart.

STER reclame