NOS NieuwsAangepast

Drie keer per week anti-homogeweld

Gemiddeld wordt drie keer per week melding gemaakt van geweld tegen homo's. De politie heeft tussen 2009 en september vorig jaar bijgehouden hoe vaak homo's het slachtoffer van geweld zijn geweest. In die tijd kwamen er 769 meldingen binnen, staat in een rapport van de politie.

Ongeveer 60 procent van de meldingen komt uit Amsterdam. Dat betekent niet dat homo's daar vaker slachtoffer zijn; de Amsterdamse politie besteedt extra aandacht aan het registreren van geweld tegen homo's. Doordat geweld tegen homo's niet overal als zodanig wordt herkend, is de kans groot dat het echte aantal incidenten wat hoger ligt.

Nulmeting

De afgelopen jaren bleef het aantal meldingen stabiel. Er is geen sprake geweest van een toe- of afname, zegt de politie. Anti-homogeweld komt minder vaak voor dan racistisch geweld, blijkt uit het rapport (.pdf).

De politie zegt dat dit rapport een nulmeting is. Mogelijk komt er voortaan elk jaar een onderzoek, zodat een beter beeld ontstaat van de ontwikkeling van anti-homogeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl