NOS NieuwsAangepast

Megatransfer: president Satudarah naar No Surrender

Een megatransfer in de eredivisie van de motorclubs: president Henk Kuipers van motorclub Satudarah stapt over naar concurrent No Surrender, samen met zo'n honderd andere leden. Hij is het niet eens met het beleid van Satudarah.

Satudarah is de afgelopen jaren geregeld in het nieuws geweest vanwege onder meer drugshandel en geweld, maar daarmee heeft deze overstap volgens Kuipers niets te maken: "Dat zou te laf zijn, daar zou ik niet om weggaan. Dat vind ik helemaal niet belangrijk. Het gaat erom dat je je gevoel moet volgen".

Wel opmerkelijk, want Kuipers was jarenlang hét gezicht van Satudarah. Hij zou in goed overleg overstappen. Zijn overstap wordt trouwens groots aangepakt, zo geeft Kuipers vanavond een persconferentie.

No Surrender

No Surrender krijgt er dus in één klap honderd leden bij, en niet de minsten. Naast Kuipers gaat het ook om vier kaderleden. Volgens No Surrender-leider Klaas Otto is zijn motorclub nu groter dan Satudarah en de Hells Angels - de nieuwe nummer 1 onder de motorclubs?

Otto begon No Surrender in februari vorig jaar, ook uit onvrede over het beleid van Satudarah, waar hij bestuurder was. Binnen een paar maanden had de club 500 leden, onder wie prominente criminelen. De club heeft afdelingen in onder meer Zundert, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Helmond en Den Haag. Het is een '1-procent motorclub'. Dat houdt in dat de leden zichzelf buiten de wet stellen.

Willem Holleeder

John van den Heuvel maakte eind vorig jaar een reportage over de "snelst groeiende motorclub van Nederland", die kan je hier zien. Bij Omroep Brabant vertelde hij erover:

Willem Holleeder was even vice-voorzitter bij No Surrender, maar ging in april weg.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl