Bekerhouder AZ schakelt Roda uit

AZ heeft in het KNVB-bekertoernooi de halve eindstrijd bereikt. De bekerhouder versloeg Roda JC in Kerkrade met 0-2.

In het levendige duel was Roda al snel gevaarlijk via Kristián Németh en Mitchel Paulissen, maar vervolgens kreeg ook AZ de nodige kansen in de gelijkopgaande eerste helft. De Alkmaarders gingen rusten met een voorsprong; uit een indraaiende hoekschop van Roy Beerens kopte Jan Wuytens raak via de ongelukkige verdediger Bart Biemans.

Aron Jóhannsson miste kort na rust een enorme kans (hij stiftte de bal over doelman Filip Kurto heen, maar ook over het doel). Later maakte de spits op aangeven van Viktor Elm, die hem met een kopbal bediende, wel de tweede AZ-treffer.

Németh valt scheidsrechter aan

Kort daarvoor had Németh rood gekregen na een bodycheck uitgedeeld te hebben aan Serdar Gözübüyük, die hem tot zijn grote woede geen penalty had gegeven.

Met de moed der wanhoop probeerde Roda het daarna nog wel. Veel meer dan kansen van Mitchell Donald en Arnaud Sutchuin, die door doelman Esteban onschadelijk werden gemaakt, leverde dat echter niet op voor de Limburgers.