Huizenprijzen minder gedaald

Aangepast

De huizenprijzen daalden in december nog steeds ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het CBS. Maar de daling was met 3,7 procent wel minder groot dan eerder in het jaar. In november daalden de prijzen nog gemiddeld 4,7 procent en in juni was dat nog ruim 9 procent.

De prijzen lagen in december 2013 op hetzelfde niveau als begin 2003. Ten opzichte van de piek in de huizenprijzen, augustus 2008, zijn woningen gemiddeld 20,1 procent goedkoper geworden.

Zeeland gunstig

Het CBS publiceerde ook cijfers over de ontwikkeling van de huizenprijzen over heel 2013. Vorig jaar zijn woningen gemiddeld 6,4 procent goedkoper geworden ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste helft van het jaar daalden de prijzen sterker dan in de tweede helft.

De prijsdaling verschilt per soort woning. Vrijstaande woningen verloren de meeste waarde, 8 procent. Tussenwoningen verloren de minste waarde, 5,6 procent.

In Zeeland daalden de prijzen het minst, bijna 3 procent. In Noord-Brabant, Drenthe, Noord-Holland, Gelderland en Friesland het meest, allemaal zo rond de 7 procent.

STER Reclame