Toivonen tekent bij Stade Rennes

time icon Aangepast

Ola Toivonen heeft maandag een akkoord bereikt met het Franse Stade Rennes. De Zweedse middenvelder tekent een contract voor 3,5 jaar bij de nummer vijftien uit de Franse Ligue 1. PSV en Stade Rennes waren er eerder al uit over de voorwaarden, PSV ontvangt naar verluidt 2,5 miljoen euro voor de transfer.

Toivonen is inmiddels medisch goedgekeurd door Rennes. Zijn contract bij PSV liep na dit seizoen af. De aanvallende middenvelder speelde vanaf januari 2009 voor PSV. In 139 competitiewedstrijden voor de Brabanders kwam hij tot 61 goals.

Transfer Norwich City ketste af

Afgelopen zomer had PSV al een akkoord met Norwich City over de transfer van Toivonen, maar die aanbieding legde de Zweed naast zich neer. Dat tot frustratie van PSV, want destijds had de club nog 5,7 miljoen voor hem kunnen ontvangen.

Daarna leefden Toivonen en PSV in onmin met elkaar. De Zweed wilde zijn aflopende contract niet verlengen, waardoor hij geen speeltijd zou krijgen. Phillip Cocu stelde hem desondanks toch op en zijn aanwezigheid zorgde voor veel onrust bij de club. Als hij deze winter niet verkocht zou worden, zou Toivonen zijn contract met een jaar verlengen.

STER Reclame