Ajax vloert PSV na rust

Ajax heeft PSV in Amsterdam in een wedstrijd met twee gezichten met 1-0 verslagen. De koploper heeft nu veertien punten meer dan de Brabanders.

Ajax, dat de geblesseerde Siem de Jong moest missen en met Kolbeinn Sigthórsson in de spits begon, zette PSV in de openingsfase fel onder druk, waardoor de opbouw van de bezoekers flink verstoord werd. De ploeg van coach Phillip Cocu had daar even last van, maar kwam naar mate de eerste helft vorderde steeds makkelijker onder de druk uit.

Kans op kans voor PSV

De Eindhovenaren konden meer de aanval zoeken en creëerden opeens kans op kans. Zo hadden PSV-debutant Bryan Ruiz (die zich ook met enkele fraaie passjes onderscheidde), Memphis Depay, Adam Maher en met name Jürgen Locadia (één keer net naast en één keer voorlangs) kunnen scoren.

De thuisploeg stelde daar bar weinig tegenover. In het eerste kwartier werd onder aanvoering van Viktor Fischer nog wel de aanval gezocht, maar meer dan een schot van Lasse Schöne leverde dat niet op. Pas vlak voor rust kreeg Ajax een echte kans. Het schot van Thulani Serero ging rakelings naast.

Ajax heerst na rust

In de tweede helft kwam Ajax beter voor de dag. De thuisploeg speelde aanvallender en werd via Schöne, Davy Klaassen en Fischer gevaarlijk. PSV moest weliswaar meer terug, maar was toch enkele keren dreigend. Zo ging een schot van Stijn Schaars net naast.

Na ruim een uur kwamen de Amsterdammers dan toch op voorsprong. Niklas Moisander speelde Schöne aan, die de bal vanuit de lucht in één keer voorzette, waarna Sigthórsson fraai raak kopte.

Ook in het vervolg was Ajax de betere ploeg en Sigthórsson had tot twee keer toe kunnen scoren. PSV kwam er amper nog aan te pas. De ploeg oogde aangeslagen, probeerde het nog wel, maar tot grote kansen leidde dat niet.