Cambuur wint van mat Go Ahead

SC Cambuur heeft zijn vijfde zege van het seizoen te pakken. De Friezen boekten thuis een verdiende 2-0 zege op een mat spelend Go Ahead Eagles.

Cambuur begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Go Ahead met aanvallend en agressief spel van meet af aan onder druk. Go Ahead wist zich vooral geen raad met de opkomende verdedigers en kwam mede daardoor zelf niet toe aan het opzetten van een aanval. De 1-0 na 18 minuten (fraaie uithaal van Marcel Ritzmaier) was verdiend en de Oostenrijker was even later ook dicht bij de 2-0, maar zijn pegel uit een vrije trap zeilde net naast.

De scoringskans die Elvis Manu voor rust kreeg leverde een schotje op, dat simpel gekeerd kon worden door doelman Eloi Room. Go Ahead had 44 minuten nodig voor een eerste schot op doel (van Deniz Turuc) en dat ging ruim over.

Na rust viel er aanvankelijk weinig te beleven. Room stopte met moeite een dwarrelschot van Lucas Bijker en Go Ahead maakte nog niet echt haast met het najagen van de gelijkmaker. Pas na de 2-0 van Martijn Barto (prachtige kopbal uit een hoekschop van Jody Lukoki) was er iets van haast te bespeuren bij de Deventenaren. Het slotoffensief had echter niet al te veel om het lijf, al was Jop van der Linden nog wel dicht bij de 2-1 met een harde vrije trap, die knap uit de doelmond werd gebokst door keeper Leonard Nienhuis.