Belangrijke zege NEC op ADO

NEC heeft in de kelder van de eredivisie een 3-1 thuiszege op ADO Den Haag geboekt. De Nijmegenaren verlieten daardoor de laatste plaats en hebben nu één punt meer dan ADO.

De ploegen schotelden het publiek een boeiende openingsfase voor en het was een klein wonder dat er na twintig minuten nog niet gescoord was. Zo werd een treffer van Rens van Eijden afgekeurd (al dan niet buitenspel), faalde Ricky van Haaren oog in oog met NEC-doelman Kalle Johnsson en miste Ryan Koolwijk een penalty voor de thuisploeg nadat Danny Holla Marnick Vermijl (net buiten het strafschopgebied) onderuit had gehaald.

Drie goals in vijf minuten

Even later vielen de doelpunten echter als rijpe appelen van de boom. Kevin Conboy zette NEC op voorsprong met een prima vrije trap, maar twee minuten later benutte Holla een strafschop na een overtreding van Vermijl op Ninos Gouriye. Verdediger Vermijl maakte zijn fout al snel goed door kort daarna na een mooie aanval de bal keurig achter doelman Robert Zwinkels te schieten.

Vlak voor rust miste Mike van Duinen een goede kans op de gelijkmaker, waarna er in de tweede helft aanvankelijk weinig te genieten viel. Na een uur zette NEC weer aan en dat leverde al snel een kopkans voor Michael Higdon op. Zwinkels redde, maar was kort daarna kansloos bij een kopbal van Van Eijden uit een vrije trap van Koolwijk.

Wedstrijd gespeeld

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. ADO probeerde nog wel de aansluiting te vinden, maar meer dan een kansje voor Mitchell Schet wisten de bezoekers niet te creëren.