Boven Nederland is zaterdagavond om 21.18 uur een meteoor te zien geweest. Dat is een stuk puin uit de ruimte dat in de dampkring verbrandt. Volgens Alex Scholten van de Volkssterrenwacht in Bussloo ging de meteoor in noordelijke richting en is hij boven de Noordzee 'verdampt'.

Uit grote delen van Nederland komen meldingen van mensen die een opvallend heldere lichtbol hebben gezien in de lucht. De meeste meldingen komen uit Oost- en Noord-Nederland. Onder meer in Appingedam, Enschede, Hengelo en Leeuwarden hebben mensen een snel bewegende bal gezien met een witte, groene of blauwe staart.

Maar de meteoor is ook gezien in Haarlem en Alphen aan den Rijn. Uit Engeland en Duitsland komen eveneens meldingen. Verder is de meteoor te zien op opnames van amateursterrenkundigen in Oost-Kapelle in Zeeland en in Benningbroek bij Medemblik in Noord-Holland.

YouTube

Op YouTube staat een filmpje waarop even een groenblauwe 'vallende ster' te zien is. Het filmpje is gemaakt op de A2 bij Culemborg. Op Twitter staan foto's van de meteoor.

Sander Kersloot zegt op Twitter "Gaaf hoor, #meteoriet met lange groen/blauwe staart van een seconde of 5. Over de Ketelbrug". Erik van der Wal schrijft: "Reed net op de A32 en zag wat volgens mij een meteoriet moet zijn geweest. Meer mensen die iets gezien hebben?"

Lees (of plaats) reacties op de meteoor boven Nederland op onze facebookpagina.

STER reclame