AZ weet weer wat winnen is

AZ heeft voor het eerst sinds 2 november weer een eredivisiewedstrijd gewonnen. Na twee gelijke spelen en vier nederlagen werd NAC Breda in Alkmaar met 3-0 verslagen.

Aanvankelijk hielden de ploegen elkaar keurig in evenwicht. AZ zocht weliswaar iets meer de aanval, maar was achterin ook kwetsbaar. Jan Wuytens (twee afstandsschoten) en Viktor Elm (kopbal) waren dicht bij een treffer voor de Alkmaarders, terwijl Rydell Poepon aan de overzijde twee goede kansen kreeg.

AZ slaat slag voor rust

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Steven Berghuis trok naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak. AZ ging op zoek naar meer en op slag van rust werkte Aron Jóhannsson de bal op aangeven van Nick Viergever achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg, al speelde de thuisploeg bij tijd en wijle erg slordig. NAC kon daar echter niet van profiteren, al was Jordy Buijs daar wel dicht bij. Zijn schot strandde echter op de lat.

Berghuis beslist duel

Twintig minuten voor tijd maakte Berghuis aan alle onzekerheid een einde. Na een knappe actie van Roy Beerens gleed de vleugelaanvaller de bal in het doel. Het duel was daarmee gespeeld, al kwam AZ nog goed weg bij een kopbal van Kees Kwakman tegen de lat.