Excuses Hema aan diabetespatiënt

Aangepast

De Hema heeft een diabetespatiënte die voor een junk werd aangezien, excuses aangeboden. Medewerkers van de Hema hebben met haar gesproken over het incident, dat in de media veel aandacht kreeg.

De 17-jarige diabetespatiënte had tijdens het winkelen insuline nodig en trok zich terug in een pashokje bij de Hema. Bij het spuiten verloor ze urine. Beveiligers dachten dat de vrouw een plassende junk was en alarmeerden de politie. Het meisje werd opgepakt voor vernieling en zat een paar uur vast.

Directeur Van Zetten zegt dat de Hema mensen altijd respectvol wil behandelen. "Wij betreuren dat de indruk is ontstaan dat dit anders zou zijn", zegt hij nu in een verklaring.

Toedracht

Dinsdag zei de Hema dat het verhaal van de vrouw niet klopte. De beveiligers zouden adequaat hebben gehandeld en het bedrijf zou niet op voorhand excuses aanbieden. Over de precieze toedracht van het incident wil het bedrijf nu niets meer zeggen.

De Hema biedt ook excuses aan aan alle diabetespatiënten "die zich onbegrepen voelen door hun ziekte". Volgens een woordvoerder is de winkelketen geschrokken van reacties van diabetespatiënten op het incident.

STER Reclame