Treinstoring H'sum duurt nog dagen

time icon Aangepast

De problemen met het treinverkeer bij Hilversum duren nog tot maandag. Dat meldt de NS op internet. Aanvankelijk dachten de spoorwegen dat de verstoring tussen Hilversum en Naarden-Bussum tot 10.00 uur vanochtend zou duren.

Gistermiddag liep bij het station van Hilversum een intercity uit de rails. Daarbij raakten het spoor, een aantal wissels en de bovenleiding beschadigd.

Wissels

De uit de rails gelopen trein is vannacht rond 01.30 uur weggehaald. Volgens ProRail worden de wissels er meter voor meter uitgehaald.

De wissels worden onderzocht om te achterhalen hoe de trein kon derailleren. De Onderzoeksraad en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport onderzoeken het incident.

Het spoor en de dwarsliggers bij Hilversum moeten over een lengte van 255 meter worden vervangen. Ook een aantal beveiligingssystemen moet worden vernieuwd. De beschadigde bovenleiding is inmiddels gerepareerd.

Bussen

Tot maandag 06.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Reizigers tussen Utrecht en Almere moeten via Amsterdam Zuid reizen. Reizigers van Amersfoort naar Amsterdam en vice versa moeten via Utrecht Centraal.

De NS zet bussen in tussen Hilversum en Naarden-Bussum.

STER Reclame