Een bromfietser van 22 heeft vanmiddag in Leeuwarden allerlei pogingen gedaan om uit handen te blijven van de politie, maar hij werd uiteindelijk toch opgepakt.

Een motoragent zag de man door de wijk Huizum rijden en vermoedde dat de remmen van de brommer niet goed werkten. Toen hij de man aan de kant had gezet en om een rijbewijs vroeg, ging de verdachte ervandoor.

De vluchtpoging was nog maar nauwelijks begonnen toen de man zijn helm afdeed en die al rijdend naar de motoragent gooide. De agent werd vol geraakt op zijn helm, maar kon de achtervolging voortzetten.

Botsing

Iets verderop botste de bromfietser tegen een auto. Hij moest lopend verder en duwde tijdens zijn vlucht een moeder en haar dochter van 2 omver.

Intussen had de motoragent hulp gekregen van omstanders. Die vonden de verdachte uiteindelijk in de bosjes, waar hij zich had verstopt.

Met hulp van het publiek lukte het de motoragent de man te arresteren. Op het politiebureau werd duidelijk dat de 22-jarige geen rijbewijs heeft en op een onverzekerde brommer reed.

STER reclame