De Hema kan zich niet vinden in het verhaal van een meisje dat zegt dat zij in een van Hema-winkels werd aangezien voor een plassende junk. Volgens het bedrijf is er een verkeerd beeld gegeven van wat er in de winkel is gebeurd.

Vorige week werd de 17-jarige diabetespatiënte opgepakt toen beveiligers zagen dat zij plaste in een van de pashokjes. Het meisje was aan het winkelen in de Hema toen ze insuline nodig had. Bij het spuiten verloor ze urine. Volgens het meisje zagen beveiligers haar aan voor een plassende junk en het meisje werd opgepakt voor winkelvernieling. Ze heeft een paar uur vastgezeten.

Juist gehandeld

Hema zegt dat het verhaal niet klopt. "De beveiligingsbeambten hebben gehandeld naar de feitelijke situatie in de winkel op dat moment", is op Facebook te lezen. "Hema wil mensen te allen tijde respectvol behandelen en wij vinden het heel vervelend dat de indruk is ontstaan dat dit anders zou zijn."

Het bedrijf gaat op zoek naar het meisje om met haar in gesprek te gaan. Een woordvoerder zegt dat de Hema niet op voorhand zijn excuses gaat aanbieden. Eerst moet er een gesprek plaatsvinden.

STER reclame