NOS NieuwsAangepast

Eilandjes Vinkeveen te koop

Het Recreatieschap Vinkeveense Plassen gaat eilandjes in het gebied verkopen aan watersportliefhebbers.

Het plassengebied wordt nu nog beheerd door het Recreatieschap en de gemeentes De Ronde Venen en Amsterdam. De exploitatie is op losse schroeven komen te staan sinds Amsterdam in 2011 besloot zich terug te trekken uit het samenwerkingsverband.

Overdragen

In overleg is nu besloten het beheer over te dragen aan het Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Onderdeel daarvan is de verkoop van een aantal eilandjes. Die zijn in de loop der jaren ontstaan als gevolg van de turfwinning in het gebied.

Volgens een woordvoerder heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de zogenoemde legakkers aan particulieren te verkopen. Daaruit zou blijken dat er voldoende belangstelling is.

Investeren

Wel moet er eerst nog flink worden geïnvesteerd in het onderhoud van de eilandjes. De gemeente De Ronde Venen wil daar 5,3 miljoen euro insteken, op voorwaarde dat de provincie Utrecht 4,8 miljoen bijdraagt. De resterende 3,4 miljoen zouden uit Amsterdam moeten komen.

De gemeenteraden van De Ronde Venen en Amsterdam moeten nog beslissen over de financiering, net als Provinciale Staten van Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl