NOS SportAangepast

Van der Haar wint NK veldrijden

Lars van der Haar heeft zijn nationale titel bij het veldrijden met succes verdedigd. In het Drentse Gieten bleef hij de lang aanklampende Corné van Kessel ruim voor. Thijs van Amerongen eindigde net als vorig jaar als derde.

Van der Haar, Van Kessel en Van Amerongen reden al snel voor de grote groep uit en bepaalden met zijn drieën lang het gezicht van de wedstrijd. Van Amerongen kon het tempo van Van der Haar een paar ronden lang bijbenen, maar moest hem en de fanatiek doorploegende Van Kessel halverwege laten gaan.

Van Kessel moest in het mulle zand de soepel pedalerende Van der Haar daarna een paar keer laten gaan, wist ook een paar keer weer terug in zijn wiel te komen, maar drie rondjes voor het einde werd het mulle zand hem toch te zwaar.

Eerste doel is binnen

Van der Haar zag het gebeuren, zette nog eens aan en vergrootte de marge met Van Kessel beetje bij beetje. Toen die het hopeloze van zijn missie inzag, nam hij gas terug en concentreerde hij zich op het behouden van de tweede plaats. Dat kostte niet al te veel moeite, want Van Amerongen lag een straatlengte achter.

"Mijn eerste doel van de drie is binnen'', zei Van der Haar na afloop. "Nu ga ik eerst proberen om de eindzege in de wereldbeker veilig te stellen en daarna gaan we ons richten op de WK. De titel daar zou heel mooi zijn. Ik ga in ieder geval proberen om op het podium te rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl