Adriënne Herzog is in de halve marathon van Egmond als derde geëindigd.

De 28-jarige Amersfoortse moest alleen de Ethiopische Guteni Schöne en de Keniaanse Flomena Chipchirchir voor zich dulden. Schöne won in 1.11.55, Herzog noteerde 1.12.58.

Herzog hoopt dat haar prestatie een voorbode is op een succesvolle overstap naar de lange afstand. "Dit is een goede ervaring op weg naar een echt snelle halve marathon over een paar maanden", aldus Herzog. "Daarna wil ik de marathon gaan lopen. Dit seizoen staat alles in het teken van de overstap naar de marathon."

Marathondebuut

"Ik mag nog niet zeggen wanneer ik mijn marathondebuut ga maken," vervolgt Herzog. "Ik wilde altijd graag in Rotterdam debuteren, maar die marathon komt te vroeg. Het wordt ergens in het najaar."

Daarmee is de kans groot dat ze de marathon van Amsterdam uitkiest om haar debuut te maken. "Als ik in Nederland loop, dan is de kans daarop heel groot, ja. Ik zou heel graag in Nederland willen lopen en dat is ook heel logisch."

Abshero

Bij de heren ging de overwinning naar de Ethiopiër Ayele Abshero, die het parcours over het strand en door de duinen aflegde in 1.02,52. De Kenianen Gideon Kipketer (1,02,56) en Ezrah Sang (1.03,02) werden tweede en derde.

Abdi Nageeye, de Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, liep zijn eerste wedstrijd na vier maanden blessureleed en werd op 0.56 vijfde. Abel Kirui, de tweevoudig wereldkampioen op de marathon, kon niet aan de verwachtingen beantwoorden;de Keniaan werd slechts elfde op 2.46.

STER reclame